Via Ferrata

2014.04.06. 19:39 bPityu

Csesznek mellett, a Bakonyban található kicsiny hazán első Via Ferrata útvonala. Rögtön 3 pálya is kialakításra került a szurdokban. Mindhárom különböző nehézségű. A legkönnyebb és legnehezebb útvonal vége egybe torkollik.

Az első és második pályát bárkinek nyugodt szívvel ajánlom, ám a harmadikon van egy igen kemény - E szintű - szakasz, ami miatt csak jó kondiban lévők próbálkozzanak vele. Eléggé kellemetlen, mikor az ember elakad jó 20-25 méterre a függőleges falon és csak lóg, mert tovább menni már épp nem bír, vissza mászni még nehezebb lenne, mint megcsinálni az utolsó akasztást. Szóval a legnehezebb pályára semmiképp nem menj egyedül!

A közepes pálya tetejéről csodálatos kilátás nyílik a cseszneki várra.

A mászás során az útvonal úgy lett kialakítva, hogy ahol nincs a lábadnak természetes támasz, oda építettek a falba acél rudakat, illetve a sodrony is jó szolgálatot tesz út közben - amellett, hogy megvég az eséstől, lehet bele kapaszkodni. Természetesen lehet próbálkozni úgy is, hogy ezeket nem veszed igénybe, ám néhány helyen ez teljesen kivitelezhetetlen - pl legnehezebb pálya.

Mindenkinek csak ajánlani tudom. Remek kikapcsolódási lehetőség!

A bejegyzés trackback címe:

https://programajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr395932359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása