Gellért-hegy

2014.04.01. 20:14 bPityu

Alapvető információkat itt olvashatsz róla.

Szeretem, mert sok érdekesség található itt. Ha a Tabán felől közelítesz, akkor jó eséllyel belebotlasz a Filozófusok kertjébe. Itt a filozofikus személyek szobrain kívül található még bronz látkép is a városról, illetve egy elég nagy zöld terület, ahol lehet például sárkányt eregetni, kutyát sétáltatni.

Tovább haladva, az Orom utcában csodaszép villákat láthatsz. Az egyik előtt ráadásként van még két hatalmas tulipánfa is, mely ilyenkor virít. Csodaszép látvány!

A Szent Gellért-szobor is olyan, amit rég óta szerettem volna megnézni. Eddig mindig csak lentről, a Duna partról láttam. Nos itt ért némi csalódás, mert eléggé össze van firkálva a környezete, és csak a háta látszik az óriási szobornak. A látogatás mégis pozitív volt, mivel találkoztam egy mókussal, aki nem volt gyáva, és egy méterre tőlem törte a diót és lakmározta be a belét.

A Citadella és a Szabadság-szobor sokak által ismert és látogatott helyszín. Csodálatos kilátás tárul innen a nézelődő elé. Éjjel szintén csodaszép romantikus helyszínt biztosít, ha el akarod kápráztatni szíved hölgyét ;)

Ezeken kívül található még itt sok zöld terület, és padok. Virágok és bokrok. Szóval van miben gyönyörködni, van lehetőség piknikezni illetve kicsit kimozdulni a betondzsungelből a szabadba úgy, hogy nem kell miatt messzire menni.

A bejegyzés trackback címe:

https://programajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr125889662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása